Mindfulness & sterke kanten

 

 

De Mindfulness en sterke kanten (MBSP) is een methode uit de positieve psychologie, waarbij het ontwikkelen van persoonlijke sterke kanten verbonden wordt met Mindfulness technieken. De methode is ontwikkeld door Ryan M. Niemiec. In deze training zal je niet, zoals in de meeste Mindfulness-trainingen gericht zijn op het omgaan met problemen, zoals angst, depressie, burnout. In deze training ligt de focus op het beste dat mensen in zich hebben; hun sterke kanten. Sterke kanten kan je zien als “wie we zijn” en daarmee vormen ze onze identiteit. In de training kom je door invullen van een wetenschappelijke test, achter jouw sterke kanten. Ieder mens heeft 5 tot 7 sterke kanten die eruit springen en jou maken tot een karakteristiek persoon.

Je leert hoe je mindfulness oefeningen kunt gebruiken om je talenten te ontdekken en versterken en hoe je door de inzet van je talenten je Mindfulness beoefening verstevigt. Je oefent strong mindfulness; je verbetert de mindfulness beoefening door het gebruik maken van je sterke kanten.

Je bent niet alleen bezig met je eigen kwaliteiten en sterke kanten, het gaat ook juist over de sterke kanten die te maken hebben met de omgang of interactie met de mensen om ons heen. Het inzetten van sterke kanten draagt bij tot het welbevinden van de mensen om je heen.

 

 

Onderwerpen

Mindfulness en automatische piloot, ontdekken van jouw talenten, omgaan met obstakels, Mindfulness & talent in het dagelijks leven, waarderen van relaties, mindful talentgebruik, authenticiteit en vriendelijkheid, bewust leven.

Er zijn acht bijeenkomsten van 2,5 uur per sessie. De training Mindfulness en sterke kanten bestaat uit gesprekken, er worden meditatieoefeningen en talentoefeningen gedaan en er zijn oefeningen die als huiswerk worden opgegeven. De training kan gevolgd worden als er enige ervaring met Mindfulness is maar het is vooral van belang dat je open en nieuwsgierig naar jezelf bent. In de training wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijke vragenlijst. Ook bij deze mindfulness-training is motivatie en investeren in jezelf nodig, door dagelijks drie kwartier tot een uur uit te trekken om te oefenen of bezig te zijn met het huiswerk. Je oefent dan met de technieken die je in de training aangereikt krijgt.

De training kan zowel in een individueel traject als in een groepstraining plaatsvinden. De eerstkomende training zal na de zomer worden gegeven. Wil je meer informatie of wil je alvast inschrijven voor de training, gebruik dan het contactformulier.

Aanmelden