Jouw trainer


 

Bij iedere training en zeker bij ontwikkelingsgerichte trainingen zoals mindfulness, compassietraining of een ACT traject is het essentieel dat je jezelf thuis voelt bij de trainer. Mijn naam is Maureen Rozemeijer en ik wil je natuurlijk ook wat over mijzelf vertellen. Eerst eens wat over mijn huidige leven; ik woon in Haarlem met mijn partner en heb twee mooie kinderen die inmiddels volwassen zijn.

Van de nu ruim  30 jaar werken in de GGZ werk ik de laatste 13 jaar in de specialistische GGZ.  Naast individuele en groepsbehandelingen geef ik  de (MBCT) Mindfulnesstraining aan cliënten die te maken hebben gehad met meerdere depressies. Ik heb gemerkt dat deze trainingen zeker in het begin veel vragen van mensen. Ik herken dat nog in de tijd dat ik begon met Minfulness, iedere dag weer oefenen en weer tijd nemen daarvoor.
Wanneer zij langer bezig zijn vertellen zij dat ze de oefeningen als waardevol ervaren en het hen helpt in moeilijke periodes en dat het hun kwaliteit van het leven vergroot. Het geeft me veel voldoening om de mindfulness training te geven en ervaar het voor mijzelf als waardevol en inspirerend-iedere keer opnieuw. Iedere training is anders; andere mensen, andere ervaringen, waardoor het ook voor mijzelf verrassend is en ik kan oefenen met nieuwsgierig zijn. Deelnemers hebben mij verteld dat ze mij waarderen door mijn open, professionele en rustige manier van aanwezig zijn, waarin zij de ruimte voelen om zich te kunnen ontwikkelen op hun eigen manier.

In mijn eigen praktijk kan en wil ik trainingen geven aan mensen die ook te maken hebben of gehad hebben met een burn-out. Werkend op plekken waar veel van ze wordt gevraagd. Waar nee zeggen en grenzen stellen lastig kan zijn. Zoals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, het onderwijs of als ZZP’er met een eigen bedrijf.

Op mijn vrije dag volg ik een teken- en schilderopleiding. Een dag schilderen vraagt veel concentratie. Sinds ik dagelijks bezig ben met mindfulness, merk ik dat ik aandachtiger ben en veel minder kritisch op mijzelf. Ik ervaar veel meer lol, ook op momenten dat het niet gaat zoals ik dat wil (en dat gebeurt vaak…)

Andere momenten vind je mij in de natuur, het museum en de bioscoop, of geniet ik van koken en het samenzijn met mijn familie en vrienden. Mindfulness en meditatie zijn voor mij essentieel, net zoals het dagelijks genieten van een gezonde en lekkere maaltijd.

 

“Schilderen vraagt aandacht en nieuwsgierig zijn”